10 Eylül 2014 Çarşamba

Alternatif Tıp

Her yurdum insanı gibi alternatif tıppa daldım, yakında koca karılar gibi hastalıklarımı konuşucam demek ki... Geldi mi o günler yahu.... Bir 30 yılım var diye umuyordum...

işte bulduğum reçeteler;



 diyoki tuz yok, çukulata yok, kızartma yok (yemem zaten), meyve yenecek...





Karaciğer enzimlerini düşürmek için bitkisel kür
Karaciğer enzimlerinin yüksek olmasından şikayetçi olan bir hastamız için maydonoz kürünü öneriyorum.Maydonoz kürünü aç karnına 15 gün boyunca uygulayın ve 5 gün ara verin daha sonra yine 15 gün uygulayabilirsiniz.

1 bardak suya 1limon ve maydonozun küçük yapraklarından 6-7 sap ekleyin ve blendırdan geçirin.Yeşilimsi bir sıvı elde edeceksiniz.BU karışımı sabahları aç karnına dediğim gibi uygulayın.

-- ben bunu bir ara zayıflıyayım diye yapıyordum demek bu işede yarıyormuş ---



Başka bir yazı;

Şifa kaynağı enginar, pek çok kişi tarafından bilinmeyen; ancak şuurlu beslenenlerin karaciğer desteği için kür halinde tükettikleri vitamin deposu bir sebze olarak akademik literatürde yerini alıyor. Enginarın, karaciğeri yenilemesinin yanı sıra karbonhidratların kolayca yakılmasını  sağlamasıyla en etkili zayıflatıcı olduğu da ortaya çıktı.

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hulusi Malyer, A ve C vitaminlerinin yanında kalsiyum, potasyum, demir, manganez, fosfor gibi mineraller ihtiva eden enginarın, önemli bir besin kaynağı olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Malyer, yapısında bulunduğu fenolik bileşiklerden dolayı karaciğer toksinlerini temizleyici (antihepatoksik) özelliğe sahip enginarın diğer faydalarını şöyle sıraladı:

"Safrayı uyarıcı (kloretik), idrar söktürücü (diüretik), kolestrol düşürücü (hipokolesterolemik) ve kan yağı seviyesini düşürücü (antilipidemik) etkisi bulunuyor. Enginarda bulunan ana kimyasallar çeşitli olmakla beraber, karaciğer üzerindeki olumlu etkilerinde bitkinin yapraklarında yoğun olarak bulunan sinarin (cynarin) adlı madde rol oynuyor. Sinarin karaciğer, safra kesesi, böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım ediyor. Araştırmalar, enginarın toksinlerin etkilerine karşı karaciğeri koruduğunu gösteriyor."

Karaciğerdeki kan dolaşımını artırdığı ve hücre bölünmesini teşvik ettiği bilenen enginar, böylece gıdaların enerjiye dönüşmesinde büyük rolü bulunan karaciğerin kendini yenilemesine yardımcı oluyor. Enginarın en önemli etkisi ise kan yağı seviyesini düşürmesi. Karaciğerdeki yağ depolarını harekete geçiren enginar, kolesterol sentezi oranının düşürülmesine yardımcı oluyor. Yapılan çalışmalarda enginarın kandaki toplam kolesterolün, LDL ve trigliserit miktarının düşürülmesine yardımcı olduğu gözlemlendi.

Ayrıca karbonhidratların yanmasına büyük katkı sağlayan enginar, zeytinyağlı yemeğinin yanı sıra zayıflamaksatlı, çiğ olarak suyla kaynatılıp, suyu içilerek de kullanılıyor. Bir kafa enginar kabukları kesildikten sonra dörde bölünerek 3 kilogram suda kaynatılıyor. Su fokurdamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınarak, 10 dakika kaynamasına devam ediyor. Su süzülerek, sabah akşam aç karna 1 su bardağı içiliyor. Su buzdolabında saklanırken, haşlanan enginar da salata olarak tüketilebiliyor. Kaynamayla enginardaki amilaz enziminin suya geçmesi sağlanıyor, bu enzim karbonhidratların yakılmasını, dolayısıyla da yağların çözülmesini sağlıyor


Kaynak : http://www.meleklermekani.com/threads/enginarin-karaciger-dostu-oldugunu-biliyormuydunuz.28562/reply?quote=33995





Ayrıca karbonhidratların yanmasına büyük katkı sağlayan enginar, zeytinyağlı yemeğinin yanı sıra zayıflama maksatlı, çiğ olarak suyla kaynatılıp, suyu içilerek de kullanılıyor. Bir kafa enginar kabukları kesildikten sonra dörde bölünerek 3 kilogram suda kaynatılıyor. Su fokurdamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınarak, 10 dakika kaynamasına devam ediyor. Su süzülerek, sabah akşam aç karna 1 su bardağı içiliyor. Su buzdolabında saklanırken, haşlanan enginar da salata olarak tüketilebiliyor. Kaynamayla enginardaki amilaz enziminin suya geçmesi sağlanıyor, bu enzim karbonhidratların yakılmasını, dolayısıyla da yağların çözülmesini sağlıyo


karaciğer enzimlerini düşüren bitkiler karaciğer dostu yiyecekler enzimlerini düşüren yiyecekler enzimleri nasıl düşürülür enzimleri nasıl düşer Şifa kaynağı enginar, pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Enginar şuurlu beslenenlerin karaciğer desteği için kür halinde tükettikleri vitamin deposu bir sebze durumunda. Ege ve Marmara bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilen enginar, yazın gelmesiyle birlikte pazar tezgahlarını da süslemeye başladı. Şifa kaynağı enginar, pek çok kişi tarafından bilinmeyen; ancak şuurlu beslenenlerin karaciğer desteği için kür halinde tükettikleri vitamin deposu bir sebze olarak akademik literatürde yerini alıyor. Enginarın, karaciğeri yenilemesinin yanı sıra karbonhidratların kolayca yakılmasını sağlamasıyla en etkili zayıflatıcı olduğu da ortaya çıktı

Kaynak Linki : http://www.meleklermekani.com/threads/enginarin-karaciger-dostu-oldugunu-biliyormuydunuz.28562/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder